Καλώς ορίσατε στο έργο της Μνήμης, του Αλτσχάϊμερ και της Άνοιας (ΜΑΑ)!
Είστε 16 ετών ή άνω και μπορείτε να αφιερώσετε 30 λεπτά περίπου για να βοηθήσετε σε μια συναρπαστική διεθνή μελέτη για τη μνήμη και του τι ρόλο παίζει στο να μάς βοηθήσει στη διάγνωση της Νόσου Αλτσχάϊμερ και άλλων τύπων ανοιών πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τώρα;
Πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η άνοια;
Αυτήν τη στιγμή, διεθνώς υπάρχουν περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με άνοια και αναμένεται να αυξηθούν στα 75 εκατομμύρια έως το 2030: Αυτήν τη στιγμή αυτό κοστίζει $1,000,000,000,000 (ένα τρισεκατομμύριο δολάρια) και αναμένεται αυτό το ποσό να διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Δυστυχώς, από τη στιγμή που η άνοια είναι μια προοδευτική κατάσταση που χειροτερεύει με το χρόνο, είναι δύσκολο να τη διακρίνεις από το σύνηθες φαινόμενο του να ξεχνάμε καθημερινά όσο μεγαλώνουμε. Αυτήν τη στιγμή, έως τη στιγμή που κάποιος λαμβάνει την κλινική διάγνωση της άνοιας, η νόσος έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που παρουσιάζονται τεράστιες δυσκολίες και απαιτείται άμεση βοήθεια. Αυτό είναι εξαιρετικά πιεστικό για τους ίδιους και για την οικογένειά τους.
Τι είναι το ΜΑΑ και πώς θα βοηθήσει;
Για να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, το έργο ΜΑΑ του Goldsmiths, University of London αναπτύσσει ένα νέο τεστ για να προσπαθήσει να κάνει διάγνωση σε άτομα πολύ νωρίτερα από τα τωρινά κλινικά τεστ που είναι διαθέσιμα. Εάν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση της άνοιας νωρίτερα στο πλαίσιο της ασθένειας, τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε τον ασθενή πολύ περισσότερο και (με την υποσχόμενη ανάπτυξη της φαρμακοθεραπείας που στοχεύει στο να σταματήσει την ανάπτυξη της νόσου) και να διατηρήσει περισσότερο τη μνήμη του, την αίσθηση του εαυτού και τη γενικότερη ποιότητα ζωής – αυτό θα μειώσει τη θλίψη που αισθάνονται τα μέλη της οικογένειας που βλέπουν τον αγαπημένο τους άνθρωπο να εξαφανίζεται μπροστά τους…
Πώς μπορείς να βοηθήσεις
Για να μας βοηθήσετε στο έργο μας, χρειαζόμαστε ανθρώπους όλων των ηλικιών για να λάβουν μέρος στο ΜΑΑ ώστε να δούμε πώς η μνήμη αναπτύσσεται στη διάρκεια της ζωής και πώς αλλάζει όσο μεγαλώνουμε. Εφόσον γνωρίζουμε πώς το φυσιολογικό γήρας επιδρά στη μνήμη θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην άνοια και, συνεπώς, να αναπτύξουμε καλύτερα τεστ για την κλινική διάγνωση. Σημειωτέον, αναζητούμε όλα τα επίπεδα της μνήμης, οπότε μην ανησυχείτε εάν η μνήμη σας είναι μια από τις καλύτερες, τις χειρότερες ή τις «μεσαίες» - σας χρειαζόμαστε όλους σε αυτό μας το έργο 😃
Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε με το να το μοιραστείτε με όποιον πιστεύετε ότι θα ενδιαφερόταν να λάβει μέρος στο έργο μας – όσο περισσότεροι άνθρωποι λάβουν μέρος, τόσο πιο χρήσιμα θα είναι τα αποτελέσματά μας ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με άνοια.
Είστε παραπάνω από ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε με τους κεντρικούς ερευνητές εφόσον έχετε απορίες.
Λάβετε μέρος.
Για να ξεκινήσετε πρώτε πείτε μας εάν είστε νέος συμμετέχοντας ή επιστρέφετε στη μελέτη.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά!